Onze redacteur was vorige week nog bij Samy op bezoek

Onze redacteur was vorige week nog bij Samy op bezoek

Onze redacteur was vorige week nog bij Samy op bezoek

Print
GvA-redacteur Luk De Ranter was vorige week nog bij Maged Samy op bezoek. "Hij ontving me privé in Oud-Turnhout, waar hij nog maar pas woont. In een prachtige, rustige buurt trouwens. Ik ken Samy al jaren als een zeer vriendelijke kerel. Ik ben enorm geschrokken van dit nieuws."

De Ranter volgt voetbalclub Lierse voor Gazet van Antwerpen, en was ook al in Egypte bij Samy op bezoek. "Hij runt er samen met zijn broer de Wadi Degla holding. Die is actief in allerlei sectoren zoals pijpleidingen en marmer, maar ze hebben ook grote sportcentra waar aan opleiding wordt gedaan. Daar heeft Samy het voetbalvirus vandaan."

Aimabel

Samy is volgens De Ranter een aimabele voorzitter. "Zeker niet het keiharde type. Hij wil voor iedereen goed doen, pikt ideeën op, luistert echt naar de mensen. In het interview heeft hij ook gezegd dat hij in het verleden af en toe té goed is geweest." Ook het engagement voor de Egyptische zaak viel De Ranter al op. "Samy is mee gaan betogen in Caïro tegen Moebarak. Voor een Egyptenaar valt het ook op dat hij geen moslim is, maar een koptische christen."

Luk De Ranter schrok hard toen hij het harde nieuws vernam. "Ik heb onmiddellijk een persoonlijk sms'je naar hem gestuurd en verneem nu via de club dat het gelukkig niet levensbedreigend is. Ik volg zijn herstel op de voet en hoop dat het helemaal goed komt met hem."

Foto: Belga

Meer sportnieuws