Vlaams Belang houdt in haar eentje een districtsvergadering

Print
Deurne - In Deurne had een districtsraad plaats waarop slechts 1 van de 7 partijen aanwezig was. Een nieuwe stap in een ruzie die eind vorig jaar begon. Toen stapte het Vlaams Belang op in een raadsvergadering. Daarop is er een geharrewar ontstaan van vergaderingen die ofwel door de meerderheid ofwel door de oppositie werden bijeengeroepen.
Dinsdagavond riep het Vlaams Belang weerom een raadszitting samen. Op de agenda stond een advies tot sluiting van zaal Schramme. Volgens fractieleider Jan Van Wesembeeck blijft deze zaal voor overlast zorgen. En had de meerderheid beloofd om op het einde van 2011 de situatie te evalueren en eventueel sluiting te adviseren. Districtsvoorzitter Frank Geudens (sp-a) verklaarde eerder dat het college eind januari een evaluatie samen met de handelaars zou maken. Maar dat volstaat niet voor Van Wesembeeck. Hij vindt dat de districtsraadsleden betrokken moeten worden in de evaluatie.

Een raadslid van de meerderheid die verder niet genoemd wilt worden, meent dat het conflict steeds meer een persoonlijk geschil van Jan Van Wesembeeck en Frank Geudens wordt. Bovendien vindt hij dat als het Vlaams belang dit punt inderdaad zo dringend vond, de partij de vergadering in november maar niet had moeten boycotten. Toen stond dit punt ook op de agenda.

Wilfried Defillet
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio