Wonen

Hygiënisch schone keuken in 1..2..3..

Print

Hygiënisch schone keuken in 1..2..3..

Wist je dat minstens 50% van alle voedselinfecties thuis in de keuken ontspruit? Een hygiënisch schone keuken is dan ook geen overbodige luxe. Wij zetten enkele dagdagelijkse tips op een rijtje die het iets gemakkelijker maken.

Voor je aan het eten bereiden begint, was je je handen met zeep en droog je ze af aan een propere handdoek. Gebruik tijdens het koken steeds proper gerei en hanteer liefst snijplankjes van kunststof.

Bij het afwassen kies je voor zo heet mogelijk water. Gebruik rubberen handschoenen om de warmte te kunnen verdragen. Iedere dag een nieuwe vaatdoek gebruiken is geen overbodige luxe.

Na het koken, poets je het aanrecht, de gootsteen en alle oppervlakten waar je gekookt hebt grondig en droog je alles zorgvuldig af. Ga voor natuurlijk afbreekbare niet te invasieve producten. Wanneer je voor erg bijtende poetsmiddelen kiest, bestaat niet alleen de kans dat je je keuken beschadigt, maar ook dat de bacteriën zich gaan aanpassen en niet meer te elimineren zijn.

Je koelkast is een ongekende haard van bacteriën, maak ze daarom steeds grondig schoon en droog ze volledig af vooraleer je terug je voedingswaren erin plaatst. Let erop dat je voedingswaren ook tijdens het poetsen bewaard blijven in een voldoende gekoelde box. Scheid rauwe en bereide producten netjes van elkaar en doe al het afval meteen in de daarvoor horende afvalbakken.

Beeld: Photo News

NIET TE MISSEN