De Croo en Van den Bossche clinchen op Twitter

De Croo en Van den Bossche clinchen op Twitter

De Croo en Van den Bossche clinchen op Twitter

Print
Niet alleen in de traditionele media, maar ook op de sociaalnetwerksite Twitter werden er stevige discussies gevoerd over de hypothecaire aftrek voor woonkredieten die verdwijnt. Minister Freya Van den Bossche (sp.a) en Open VLD-voorzitter Alexander De Croo gingen met elkaar in de clinch.

Het was Vlaams minister van Wonen FReya Van den Bossche die het vuur aan de lont stak met een tweet. Zij stelt dat er geen enkele reden is waarom het belastingvoordeel voor lopende leningen zou moeten verdwijnen. "De overheid moet mensen geruststellen", aldus Van den Bossche.

Lopende lening

De sp.a-minister merkte ook al op dat de federale overheid de aftrek nu al in vermindering omzet. "Vlaanderen kan dat gewoon overnemen. En dat hoort ook zo voor lopende leningen."

Open VLD-voorzitter De Croo had op zijn beurt scherpe kritiek voor de sp.a. In een twee liet hij duidelijk verstaan dat een overdracht van bevoegdheid lang niet hetzelfde is als 'stoppen'. Er moet volgens De Croo snel duidelijkheid komen van de Vlaamse regering rond de hypotheken.

Niet mis te verstande boodschap

Even later vroeg De Croo zich af of "parlementsleden en ministers van partijen die in beide de federale en de vlaamse regering zitten met mekaar spreken". Een niet mis te verstande boodschap aan de sp.a en CD&V. Het was CD&V-staatssecretaris Servais Verherstraeten die het nieuws over de bestaande leningen bekendmaakte.

Het moment voor Van den Bossch die zich weer in een tweet tot De Croo richtte: "Waarom blijf je paniek zaaien? Niet zo fraai om mensen ongerust te houden in functie van politiek gewin."

Foto's Photo News

Nu in het nieuws