Antwerpse politie vat gewelddadig drietal na reeks carjackings

Antwerpse politie vat gewelddadig drietal na reeks carjackings

Antwerpse politie vat gewelddadig drietal na reeks carjackings

Print
De Antwerpse politie heeft drie personen ingerekend die verdachte worden van een reeks carjackings die midden december plaats vonden in de het Antwerpse. Het betreft een 23-jarige en twee minderjarigen van 14 en 16 jaar oud. Naast de carjackings wordt het drietal ook verdacht van een tiental gewapende en gewelddadige diefstallen.

Op 10 december om 4 uur 's morgens werd de Opel Corsa van een 20-jarige vrouw gecarjackt op de Turnhoutsebaan. De vrouw was geld gaan wisselen in een café en wilde een ticket kopen aan de parkeerautomaat. Op dat ogenblik werd ze door één van de jongens bij de haren getrokken en in een portiek geduwd. Ze kreeg en klap van een zilverkleurig pistool. Daarna moest ze haar autosleutels afgeven. Er kwamen nog twee andere jongemannen aangelopen, waarna het drietal met de Opel Corsa wegreed. De gecarjackte Corsa werd diezelfde dag nog gesignaleerd bij een overval op een krantenwinkel op de Markt in Berlaar en bij een overval op een kapsalon op de Nijlensesteenweg in Herent.

Opel Corsa

Eén dag later, op 11 december werd de Corsa door het drietal gebruikt bij een gewapende overval op een superette aan de Ruggeveldlaan in Deurne.

Op 12 december pleegden ze een gewapende overval op zonnebankcenter Sun Club op de Herentalsebaan in Deurne. Ook daar gebruikten ze de Opel Corsa als aanrij- en vluchtauto.

Bij de overvallen op de superette en het zonnebankcenter bedreigde het trio de bedienden en eisten ze het geld uit de kluis of uit de kassa. In het zonnebankcenter gingen de daders er ook vandoor met een laptop en de portefeuille van één van de werkneemsters.

Bedreiging met vuurwapen

Op 13 december werd de Corsa opnieuw gebruikt bij een gewapende overval op krantenwinkel De Stenenbrug aan de gelijknamige straat in Borgerhout. Diezelfde dag werd een 58-jarige vrouw met geweld overvallen op de Gitschotellei in Berchem. Een gemaskerde, gewapende man probeerde haar handtas met geweld af te nemen. Toen dit niet lukte, bedreigde hij haar met een vuurwapen. Maar uiteindelijk vluchtte de dader weg.

Zeven mislukte carjackings

Diezelfde dag nog probeerde de 23-jarige man op zeven verschillende locaties wagens te carjacken, namelijk op de Schotensesteenweg in Deurne, de Linaeusstraat in Borgerhout, de Appelmansstraat en de Kipdorvest in het centrum van Antwerpen en tenslotte in de Currielaan en de Blangenoisstraat.

Naast de 7 mislukte pogingen, had de 23-jarige man die dag een bestelwagen van BPost gecarjackt in de Heirmanstraat die hij had achtergelaten in de Jan De Laetstraat in Borgerhout. De man werd rond de middag gearresteerd op parking 't Ven. Daar had hij de Seat Ibiza achtergelaten die hij eerder die dag had gecarjackt op het Rode Kruisplein.

De drie mannen bedreigden diezelfde dag ook een 13-jarige meisje op tram 3 aan de Kipdorpvest.

De gecarjackte Opel Corsa werd op 14 december teruggevonden op de Mortselsesteenweg.

Doorgedreven onderzoek

Na doorgedreven onderzoek door de dienst Geweld van de Antwerpse recherche, besliste de onderzoeksrechter om de 23-jarige man op te sluiten in de gevangenis. De twee minderjarigen (14 en 16) werden geplaatst in een gesloten jeugdinstelling.

Tijdens het speurwerk werden de Antwerpse rechercheurs van de sectie Geweld bijgestaan door het Arrondissementeel Informatiekruispunt (AIK), de Federale Gerechtelijke Politie en rechercheurs van de politiezones Berlaar-Nijlen en Neteland.

Archieffoto Photo News

Nu in het nieuws