Sluikstorter laat wit goedje achter op oud jumpingterrein Zandhoven

Print

Sluikstorter laat wit goedje achter op oud jumpingterrein Zandhoven

Zandhoven - Tijdens zijn ronde vanochtend merkte de chauffeur van de gemeentelijke schoolbus van Zandhoven op dat er een wit goedje lag op de oude jumpingterreinen tussen de St.-Jozefstraat en de Oelegembaan in Zandhoven.

Hij verwittigde onmiddellijk brandweercommandant Ivo Smits die samen met gemeentelijk milieuambtenaar Robert Verbist ter plaatse kwam. Zowel de politie als de milieupolitie werden verwittigd en er werd een staal genomen van het witte poeder. Een snelle test van de brandweer wees uit dat de zuurtegraad zo goed als neutraal was en dat er dus geen onmiddellijk gevaar voor het milieu bestond. Vermoed wordt dat het om een soort van gipspoeder gaat.

Het PIH (Provinciaal Instituut voor Hygiëne) werd eveneens op de hoogte gebracht. Zij zullen het poeder nu verder onderzoeken. Rond 11u kon de gemeente de smurrie opruimen.

De lokale politie Zara is intussen een onderzoek gestart naar de dader(s). In de buurt worden brieven gebust om te vragen of iemand in de loop van de avond of nacht iets verdachts heeft opgemerkt. Ook burgemeester Luc Van Hove doet via de media een oproep naar getuigen. Wie iets gezien heeft, kan dit melden bij de lokale politie op het nummer 03-484 30 05.

KMa

Foto's: BFM

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio