Gemeenteraad blijft vergaderen in Vrieselhof

Print
Ranst - De gemeenteraad blijft zeker tot eind 2012 vergaderen in de krappe vergaderzaal van het Vrieselhof. Dat gaf burgemeester Lode Hofmans (Open Vld) als antwoord op de vraag van Luc Redig (Groen) die vond dat het tijd werd om naar een beter geschikte locatie te verhuizen.
Dat er problemen zijn om comfortabel te vergaderen in het stemmige Vrieselhof in Oelegem ontkent de burgemeester niet. “We zijn naar hier verhuisd in eerste instantie om de huwelijken in een stemmiger kader te kunnen voltrekken. Voor koppeltjes en hun fotograaf biedt het Vrieselhof meer romantiek dan het vorige gemeentehuis in Broechem. Daarom zijn we ook naar hier gekomen met de vergaderzaal want toen moest het huwelijk ook nog voltrokken worden op de plek waar de gemeenteraad samenkomt. Dat is ondertussen veranderd maar ik stel voor dat we de vraag naar een andere vergaderzaal overlaten aan de volgende bewindsploeg die vanaf januari 2013 van start gaat.”

Luc Redig somde tal van redenen op waarom hij het Vrieselhof niet zo geschikt vindt als vergaderplek. “Het is niet te hopen dat we snel 27 raadsleden een plaats moeten geven want dat is echt onmogelijk als je ziet hoe krap we nu al zitten. We hebben al lang problemen met de klankinstallatie maar veel erger vind ik dat mensen niet naar de gemeenteraad komen omdat ze het niet veilig vinden om na afloop in een stikdonker park te lopen. Ook wie minder mobiel is geraakt hier nooit. Het is toch onze plicht om de vergaderingen zo toegankelijk mogelijk te houden. Bovendien ligt het Vrieselhof in een uithoek van de gemeente. Een wat centralere plek zou toch beter zijn. Waarom gebruiken we de ruimte in het gemeenschapscentrum Den Boomgaard niet?”

Sylvain Liekens
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio