Modevrienden krijgen een primeur

Print

Modevrienden krijgen een primeur

Antwerpen - Het Antwerpse Modemuseum herlanceerde het concept MoMu Friends na een onderbreking van een paar jaar. MoMu+Friends is de vriendenwerking van het MoMu, en is voor mensen met een hart voor mode, erfgoed, innovatie en creativiteit. De steun van de Momu+Friends en de verworven fondsen zullen oa. aangewend worden voor de uitbouw van de historische en hedendaagse collectie van het ModeMuseum. In ruil krijgen MoMu+Friends (gratis of korting op) lezingen, voordrachten, rondleidingen voor of achter de schermen, previews, …
Een goede timing net nu rond drie van de Antwerpse provinciale musea allerlei geruchten de ronde doen. Zo zou het Diamant- Mode- en Zilvermuseum mogelijk verhuizen. Het Fotografie museum blijft op de Waalse Kaai. Er zijn echter nog geen definitieve beslissingen genomen, en tot nader order blijft de werking van deze musea op volle toeren draaien.

Voor de eerste bijeenkomst van de MoMu+Friends maandagavond kregen de vrienden een rondleiding door Wim Mertens, hoofd Collectie in de WhiteBox van het MoMu. Daar worden momenteel stukken voor de volgende MoMu tentoonstelling geprepareerd. De vrienden konden zo een eerste blik werpen op de Collectie Jacoba de Jonge, een opmerkelijke collectie dagelijkse dameskleding van vrouwen uit de middenklasse in West Europa tussen 1750 en 1950. De collectie bevat huisjaponnen, feestjaponnen, sportkleding, korsetten en accessoires en vormt het centerpiece van de volgende MoMu tentoonstelling. Helemaal bijzonder is dat mevrouw Jacoba De Jonghe na lang beraad besloten heeft 2500 stuks van haar collectie over te dragen aan het MoMu. Het feit dat het MoMu verzekerde dat de collectie bij elkaar zou blijven, en ter beschikking zou zijn voor de studenten mode tijdens hun opleiding waren twee doorslaggevende argumenten voor mevrouw De Jonghe om voor Antwerpen te kiezen.

De preview werd afgerond met een kleine receptie in aanwezigheid van minister Annemie Turtelboom, voorzitter van de MoMu+Friends en grote fan van Antwerpse mode.

Voor meer informatie over de MoMu+Friends, bezoek de website: http://friends.momu.be/

De volgende tentoonstelling in het MoMu ‘EEN LEVEN IN MODE.’ Vrouwenkleding van 1750-1950 uit de collectie Jacoba de Jonge kunt u gaan bezoeken vanaf woensdag 21 maart tot en met 12 augustus 2012.

Tot en met 19 februari kunt u in het MoMu nog terecht voor de overzichtstentoonstelling van Walter Van Beirendonck

MoMu

Nationalestraat 28

2000 Antwerpen

Open van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 18:00

Van uw wijkreporter Carolien Krijnen
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio