Lintse post verdwijnt tussen de struiken

Lintse post verdwijnt tussen de struiken

Lintse post verdwijnt tussen de struiken

Print
Lint - In Lint staan grote postzakken open en bloot tussen de struiken. Er werd gevreesd dat er waardevolle documenten in zouden zitten, maar bpost heeft er een verklaring voor.

Een inwoner van Lint vond de zakken terug op de hoek van de Moederhoefstraat met de Kapelstraat. Blijkbaar is dit niet de enige straat waarbij er postzakken tussen de struiken staan.

Bij bpost zijn ze op de hoogte van het fenomeen. "De zakken hebben een speciale functie, het zijn namelijk 'refill bags'. De postbode heeft te veel postbussen en kan dus niet telkens terugrijden naar het postkantoor. Daarom wordt een deel van de post overgeladen in deze zakken om ze dan ter plaatse te kunnen verdelen. Meestal is er een afspraak met de buurtbewoners van appartementen om de zakken in de hal te laten staan. Achteraf komen ze die dan ophalen om verder te bedelen."

Bpost verzekert dat de zakken geen waardevolle papieren bevatten. "Er bevinden zich alleen maar reclamefolders in deze zakken. De andere documenten worden gewoon verdeeld", klinkt het.

Eli Van Dessel

Lees ook: Papierophaling neemt per abuis Duffelse post mee

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio