Vlaams gezin was eerder met kapitein Schettino op cruise

Vlaams gezin was eerder met kapitein Schettino op cruise

Vlaams gezin was eerder met kapitein Schettino op cruise

Print
Filip Cacciatore uit Genk was met zijn gezin negen maanden geleden nog mee op cruise met kapitein Fransesco Schettino als boordcommandant, de man die nu onder vuur ligt door de schipbreuk met de Costa Concordia. “De rederij maakte toen ook reclame met de ‘stunt’ dat ze het schip in de onmiddellijke nabijheid van een stad zouden aanleggen.”

“We waren op cruise op de Meditteraanse Zee”, zegt Filip. “Toen hebben we de kapitein even persoonlijk leren kennen. Bij ons kwam hij over als een heel vriendelijk man, met heel wat aanzien.

In het dagprogramma stond wel steevast dat het schip in de onmiddellijke nabijheid van een stad zou aanleggen. Hoe dichter bij de steden, hoe leuker de passagiers dat vinden. En de burgemeesters hebben ook niet liever. Maar daar is het met de Costa Concordia dus misgelopen.”

Meervoudige doodslag

Bij de schipbreuk zijn nog 22 mensen van verschillende nationaliteiten vermist. Elf lichamen zijn geborgen. Kapitein Schettino is intussen vrijgelaten, waarna hij naar zijn woning in het Zuid-Italiaanse Meta di Sorrento werd gebracht, waar hij onder huisarrest staat. Het gerecht vervolgt hem voor meervoudige doodslag.

Schettino zei woensdag aan de rechter dat hij het schip niet wilde verlaten: “Ik was de passagiers aan het helpen om een reddingssloep te water te laten. Toen het mechanisme blokkeerde, ben ik gestruikeld en lag ik plots samen met de passagiers in de reddingssloep”, klonk het. Daarna kon hij naar eigen zeggen niet meer terugkeren op het schip.

CN/AP
Foto CN

Nu in het nieuws