Food

'Gifvrij eten doet vanzelf afvallen'

Print

'Gifvrij eten doet vanzelf afvallen'

Julia Kang zegt in haar boek '100% gifvrij' dat biologisch eten voor gewichtsverlies zorgt. "Gifstoffen hebben meer invloed op ons leven en gewicht dan we denken."

Kang heeft zelf jarenlang met overwicht en eetstoornissen gekampt. Naar eigen zeggen raakte ze kilo's kwijt door gifvrij te eten en chemische stoffen te vermijden. In haar boek geeft Kang handige tips, waardoor afvallen vanzelf lijkt te gaan. "Bijna iedereen kan biologisch eten, maar mensen moeten daarvoor bewuste keuzes maken en die kunnen ze alleen maken als ze de volle waarde van biologisch voedsel zien."

Ook probeert ze haar lezers ervan te overtuigen dat biologisch eten helemaal niet duurder hoeft te zijn: "Als je elke dag zelf biologisch eten koopt en kookt, dan is dat gezonder en beter voor de lijn. Door de bewustwording zal je steeds meer ongezondere voeding achterwege laten en zullen de uitgaven aan biologische voeding per maand lager liggen dan die voor een gemiddeld voedselpatroon."

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijke onderzoeken hebben nog niet bewezen dat je van biologisch eten afvalt. Toch komen er steeds meer aanwijzingen in die richting. Het is wel geweten dat biologische voeding gezonder is voor ons en voor de samenleving.

Beeld: Photo News

NIET TE MISSEN