Controles in Zele worden opgevoerd

Controles in Zele worden opgevoerd

Controles in Zele worden opgevoerd

Print
Zele - De Kloosterstraat heeft vanaf april geen geheimen meer. Een nieuwe zogeheten dome camera wordt dan in gebruik genomen, waardoor de uitgaansbuurt volledig in beeld kan worden gebracht.
Een dome camera is een bolvormige beveiligingscamera. Naast de camera komen er ook gerichte controles op de speelpleintjes.

"De camera's in de Kloosterstraat doen hun werk uitstekend", zegt burgemeester Patrick Poppe (Open Vld). "Dankzij de beelden werden er al opvallend meer daders bij de kraag gevat."

In november vorig jaar besliste het gemeentebestuur om nog een extra camera te plaatsen op de hoek van de Kloosterstraat en de Bookmolenstraat. Begin april kunnen daar de eerste vruchten van geplukt worden. De voordelen van een dome camera is dat die helemaal kan ronddraaien.

"Zo krijgen we een zicht op het begin van de Bookmolenstraat", licht Patrick Poppe toe. "In de Kloosterstraat brengt de camera het deel richting de Markt in beeld. Samen met de acht andere camera's creëren we zo een overzicht over de hele uitgaansbuurt van Zele".

Behalve de extra camera komt er ook meer controle op de speelpleintjes.
"Vanaf maart zijn er vier extra agenten en een politiehond in dienst. We gaan die bijkomende krachten 's avonds en op woensdagnamiddag benutten om aan de speelpleintjes een oogje in het zeil te houden."

Poppe wijst erop dat het om extra controles gaat. "De verhoogde aanwezigheid van politie in de Kloosterstraat, de Zandberg, de Markt en de stationsomgeving bewijst zijn nut. Die gaat bijgevolg onverminderd voort."

Johan Picqueur

Foto: Voorbeeld van een dome camera
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio