Ajax en AZ spelen voor 20.000 schoolkinderen

Ajax en AZ spelen voor 20.000 schoolkinderen

Ajax en AZ spelen voor 20.000 schoolkinderen

Print
Ajax en AZ bepalen donderdag vanaf 14.30 uur tijdens een onderling duel in een met 20.000 kinderen gevulde ArenA wie in de kwartfinale van de KNVB-beker tegen de amateurs van GVVV mag uitkomen.

Beide clubs stonden vorige maand ook al 37 minuten tegenover elkaar. Het duel werd gestaakt omdat AZ zich niet meer veilig voelde nadat een fan van Ajax AZ-doelman Esteban had aangevallen. Ajax leidde voor het incident met 1-0, maar de Nederlandse voetbalbond oordeelde dat de wedstrijd volledig bij een stand van 0-0 moet worden overgespeeld.

De voetbalbond wilde de krachtmeting aanvankelijk zonder publiek laten afwerken. Uiteindelijk mag Ajax alsnog kinderen van basisscholen gratis toelaten. De animo was zo groot dat de club makkelijk de ArenA had kunnen vullen. Het stadion telt bijna 53.000 zitjes, maar Ajax laat uit veiligheidsoverwegingen maar 20.000 kinderen toe.

Ajax en AZ ontmoeten elkaar zondag opnieuw voor een competitieduel in Alkmaar. Voor de Amsterdamse club is die ontmoeting zo belangrijk om Gregory van der Wiel en Lorenzo Ebecilio donderdag nog rust te gunnen. Bij AZ, tegenstander van Anderlecht in de zestiende finales van de Europa League, keert Maarten Martens terug op het middenveld.

Lees ook: De Boer: 'Kinderen maken heel veel geluid'

Lees ook: AZ stapt van het veld na vechtpartij tussen doelman en supporter (video)

Foto Belga

Meer sportnieuws