Docente ontslagen na vervalsen handtekening studente

Docente ontslagen na vervalsen handtekening studente

Docente ontslagen na vervalsen handtekening studente

Print
Een docente aan de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende (KHBO) is op staande voet ontslagen omdat ze de handtekening van een studente heeft vervalst.

De feiten dateren van vorig schooljaar. De 20-jarige Lisa Verleye uit Knokke studeerde vroedkunde in Brugge. "In het tweede jaar waren er problemen met haar stagebegeleidster", zegt haar vader. "Ook al waren ze op de stageplaatsen tevreden over Lisa, voor die docente kon ze niets goed doen. Uiteindelijk konden we haar overtuigen om voort te doen, maar dan aan de Hogeschool Gent."

Bij de inschrijving daar dook de vervalste handtekening op. "Ik had mijn dossier bij de KHBO opgevraagd om te zien voor welke vakken ik een vrijstelling kon krijgen. Ik vond een negatieve evaluatie van mijn stage in het ziekenhuis Sint-Jan in Brugge, ondertekend door mezelf. Het was de eerste keer dat ik dat papier zag. Die handtekening was niet van mij."

Het bleek dat haar stagebegeleidster die handtekening geplaatst had. "Dat zij die vervalsing pleegde, heeft de school bevestigd", aldus Lisa. "Ze hebben haar daarom eind september ontslagen." De vrouw, die anoniem wil blijven, wou niets méér kwijt dan dat "de punten niet veranderd zijn op het verslag".

Ook de KHBO blijft op de vlakte. "Er is een administratieve fout gebeurd", bevestigt de woordvoerder. "Daarom hebben we de docente om dringende redenen ontslagen. Over het waarom van de feiten wil ik niets kwijt. Ik benadruk dat er geen beroepsmatige fouten gebeurd zijn."

Belga

Archieffoto

Nu in het nieuws