Greipel opnieuw de beste in Tour Down Under

Greipel opnieuw de beste in Tour Down Under

Greipel opnieuw de beste in Tour Down Under

Print
André Greipel (Lotto-Belisol) heeft na de openingsetappe nu ook de derde rit in de Tour Down Under (WorldTour) gewonnen. De Duitser was in een rit over 134,5 km van Unley naar Victor Harbor de snelste in een massasprint, waarin hij het haalde van de Wit-Rus Yauheni Hutarovich en de Noor Edvald Boasson Hagen. Greipel neemt door de bonificatieseconden opnieuw de okergele leiderstrui van de Zwitser Martin Kohler over.

De rit werd opnieuw gekenmerkt door een vroege vlucht. Na zes kilometer wedstrijd trokken Thomas De Gendt, Jan Bakelants, de Rus Eduard Vorganov en de Ier Matthew Brammeier er vanonder. Het kwartet pakte tot maximaal 5:25 voorsprong op het peloton dat zich ditmaal niet in slaap liet wiegen en echt wel aanstuurde op een massasprint.

Op zowat 35 kilometer van de finish smolt dan ook alles netjes samen. De Gendt had onderweg wel de nodige puntjes gesprokkeld om leider te worden in het bergklassement. In de daaropvolgende groepssprint was Greipel andermaal de sterkste van het pak. De Duitser heeft in de stand acht seconden voorsprong op Kohler.

Vrijdag gaat het peloton in de vierde rit van Noorwood naar Tanunda (130 km).

Foto AFP

Meer sportnieuws