Vrienden steunen zwaar zieke voetballer op YouTube

Print
Merksem - Terwijl Tom Fleerackers in het ziekenhuis voor zijn leven vecht, steunen zijn vrienden hem met een boodschap op YouTube.

De 16-jarige Tom Fleerackers voetbalt bij K Merksem SC. Zondagvoormiddag moest zijn ploeg, de provinciale scholieren, in ’s-Gravenwezel spelen. Een normale wedstrijd, tot de scheidsrechter floot voor de rust. Op weg naar de kleedkamer ging speler Tom Fleerackers plots door zijn knieen. Hij werd ter plaatse een uur lang gereanimeerd en dan in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

“Zijn toestand was dinsdag licht verbeterd, maar blijft kritiek”, zegt Linda Rusbach, woordvoerster van K Merksem SC. De club reageert aangeslagen op het dramatische voorval, maar ook de vrienden van buiten het voetbal vinden het ontzettend erg wat Tom is overkomen.

Ze kunnen hun vriend nog niet bezoeken in het ziekenhuis, maar vonden toch een originele manier om hem te steunen. Ze plaatsten een boodschap op YouTube met foto’s van Tom. Een zelf gecomponeerd rap-nummer begeleidt de beelden. Ze vragen hem vooral om niet op te geven. “Tom laat ons niet achter, we missen je nu al”, laten zijn vrienden weten. “We hopen allemaal dat het goed komt, word wakker!”

AK

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio