Al 250.000 euro geboden voor duurste duif ooit

Al 250.000 euro geboden voor duurste duif ooit

Al 250.000 euro geboden voor duurste duif ooit

Print
De internetveiling op pipa.be van de Nederlandse liefhebber Pieter Veenstra stuurt een schokgolf doorheen duivenland. Een Chinese liefhebber (of investeerder) heeft op dit moment 250.200 euro veil voor de vierjarige vrouwtjesduif ‘Dolce Vita’. Daarmee is het nu al de duurste duif aller tijden en de veiling is nog niet ten einde.
Dolce Vita zette in haar vliegcarrière puike resultaten neer. Bovendien presteerden ook haar nazaten erg goed. “We merken dat haar directe afstammingen, die ook in de verkoop zitten, ook hoge biedingen krijgen,” zegt Nikolaas Gyselbrecht van het veilinghuis PigeonParadise.

Geen rem

Er lijkt tegenwoordig geen rem te staan op de enorme bedragen die, vooral uit Azië, op de duiven geboden worden. “Er zijn inderdaad enkele kapitaalkrachtige liefhebbers die zwaar investeren in de topduivenkwaliteit van de lage landen. Je kan het vergelijken met Abramovich van Chelsea die de beste voetballers ter wereld onderbrengt in zijn voetbalclub”, verduidelijkt Gyselbrecht.

In de Aziatische cultuur speelt ook het statussymbool van de ‘duurste duif aller tijden’ een rol, maar de uiteindelijke koper zal sowieso met haar kweken en afstammingen voor een aardige cent proberen te verkopen.

Tien dagen

De kans bestaat dat met de veiling van Veenstra nog een ander record gebroken gaat worden. Vorig jaar tikte de publieke verkoop van Pros Roosen zaliger af op 1.368.000 euro, Veenstra’s duiven zitten nu al rond de kaap van 800.000 euro (245 duiven in de veiling) met nog tien dagen te gaan.

Meer info: Pipa

DaKi
Foto Pipa.be

Nu in het nieuws