Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bono treedt op in woestijn van Timboektoe

U2-voorman Bono was afgelopen weekend te gast op het 'Festival au Desert' in Timboektoe, Mali. Onder zware beveiliging sprong hij op het podium om mee te genieten van het spektakel.

jatimmermans

Het 'Festival au Desert' is een van de grootste muziekfestivals van Afrika, maar door Al-Qaedadreigingen is het bezoekersaantal de afgelopen jaren sterk gedaald. Toch daagden ongeveer 6.000 Malinese feestvierders op, samen met 150 toeristen. De komst van Bono zorgde voor extra veiligheidsmaatregelen, zelfs het leger was ter plaatse.

Bono was op het festival met een twintigtal mensen van 'One Foundation', zijn organisatie die strijdt tegen armoede in de wereld. Hij genoot zichtbaar van de aangename sfeer die er hing.

Ibrahim Sbaï, organisator van het Taragalte-festival in Marokko, was een van de mensen die erbij was. 'De sfeer op het festival was warm en het was heerlijk om Bono aan het werk te zien. Hij zong samen met de Touareg-groep Tinariwen. Zijn aanwezigheid gaf een verrassende wending aan het feest", aldus Sbaï.

Bekijk hieronder de beelden van The Telegraph:

Foto AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER