Tien jaar cel voor doodrijder Massemen

Guy B., de 26-jarige man uit Dendermonde die in Massemen (Wetteren) een auto-ongeval veroorzaakte waarbij zijn 28-jarige vriendin uit Berlare om het leven kwam, is woensdag door de correctionele rechtbank van Dendermonde onmiddellijk aangehouden. De man werd veroordeeld tot een celstraf van tien jaar en zes maanden.

jatimmermans

Het dodelijke ongeval gebeurde op 10 oktober 2010 op de Oordegemsesteenweg richting Wetteren. De 26-jarige bestuurder Guy B. raakte ook gewond, maar sloeg op de vlucht. Eerst ontkende hij iets met het ongeval te maken te hebben; later trachtte hij het overleden slachtoffer (Annelies Schellekens, een moeder van vier jonge kinderen) als bestuurder aan te duiden. Via DNA-onderzoek werd aangetoond dat de man achter het stuur zat, hoewel hij op dat moment een rijverbod had. Hij had gedronken en was onder invloed van cannabis.

Volgens zijn advocaat was hij niet verantwoordelijk voor de dood van het slachtoffer, omdat de vrouw haar gordel niet droeg. De openbaar aanklager stelde echter dat de oorzaak van het overlijden van de vrouw het totaal onverantwoorde rijgedrag van de beklaagde was. "Zijn vriendin was overleden en zijn zus zat gekneld, maar hij pleegde vluchtmisdrijf en beweerde daarna op een laffe manier dat het slachtoffer achter het stuur zat", zei aanklager Tom Van den Hende.

De correctionele rechtbank volgde het openbaar ministerie en bevestigde de celstraf van tien jaar en zes maanden. De man werd in het verleden al veroordeeld voor zware verkeersmisdrijven en kreeg een levenslang rijverbod.

De correctionele rechtbank beval zijn onmiddellijke aanhouding.

Foto Geert De Rycke

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio