Werken voor nieuwe doorgangstunnel starten deze maand

Eind januari start Infrabel met de werkzaamheden voor de bouw van een nieuwe en veiligere tunneldoorgang voor voetgangers en fietsers.

Juliaan Deleebeeck

In een eerste fase wordt er op 25 januari gestart met het rooien van de beplanting op de spoorwegbermen. Dit neemt een zevental dagen in beslag. De kappingen beginnen in de Spoorwegstraat. Hiervoor is er tijdens de werkdagen van 8u tot 16u een parkeerverbod en is het voertuigenverkeer, uitgezonderd het plaatselijke, verboden.

Begin februari worden de grondwerken aangevat voor het plaatsen van de nieuwe spoorwegtunnel. Het grondtransport en de tunnel, die ter plaatse gebouwd wordt, maakt het noodzakelijk dat, vanaf begin februari tot einde mei, de Spoorwegstraat tussen Jan Hammeneckerstraat en de Kuiermansstraat voor alle doorgaand verkeer wordt afgesloten.

“Tijdens het Pinksterweekend zal er geen reizigers- en goederentreinverkeer zijn, omdat dan de tunnel onder de sporen zal worden geplaatst. Er wordt een vervangende busdienst voorzien voor de reizigers”, weet burgemeester Else De Wachter. In de maand juni wordt de tunnel verder afgewerkt, wordt begonnen met de bouw van de nieuwe toegangstrap naar het perron richting Dendermonde en wordt gestart met de vernieuwing van de perrons. Het hele project wordt gefinancierd door Infrabel. (Foto Joris Herregods)

Juliaan DELEEBEECK

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio