Mechelse jazzartiest speelt muziek in van film die Golden Globes wint

Mechelse stadsartiest Frank Vaganée heeft samen met zijn Brussels Jazz Orchestra de muziek ingespeeld van de Franse film The Artist. Die film won zondag in de Verenigde Staten drie Golden Globes.

Christof Willockx

Frank Vaganée is goed op weg naar een internationale doorbraak. Hij speelt al langer concerten in prestigieuze jazzclubs in Europa en de Verenigde Staten. Maar nu lijkt uitgerekend de filmwereld zijn bekendheid naar een hoger schavotje te duwen. De film The Artist werd zondag bekroond met drie Golden Globes. De film won één van die Golden Globes in de categorie 'beste muziek'. De muziek werd onder meer uitgevoerd door het Brussels Jazz Orchestra. Frank Vaganée is dirigent en artistiek leider van het Brussels Jazz Orchestra. "Het is de derde keer dat we muziek inspelen voor een film, maar de eerste twee films zijn geen groot succes geworden. Bij The Artist is dat duidelijk anders. We kregen de muzieknoten op voorhand en hebben de hele filmmuziek in een halve dag ingespeeld in studio De Bijloke in Gent", zegt Frank Vaganée.

De stadsartiest denkt dat deze prijs voor hem belangrijke deuren kan doen opengaan. "Volgende week worden de nominaties voor de Oscars bekend gemaakt. Vaak is de uitslag van de Golden Globes daar een goede barometer voor. Misschien zit er dus nog meer goed nieuws aan te komen. Dankzij deze positieve reclame zal ons orkest alleszins een grotere bekendheid krijgen."

CWil

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio