Ook de Brederodestraat schreeuwt om harde aanpak drugsdealers

De Brederodestraat op het Zuid heeft een zwart drugsweekend achter de rug, met onder meer een massale vechtpartij op straat. De bewoners eisen dringend strenge maatregelen tegen de overlast. Intussen plant de Handelstraat in Antwerpen-Noord een protestactie om haar problemen aan te klagen.

drombouts

Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter gaat ondertussen samen met enkele buurtbewoners van Antwerpen-Noord een klacht indienen wegens schuldig verzuim tegen burgemeester Patrick Janssens (sp.a).

STANDPUNT: 'Handelaars Seefhoek met positieve boodschap'

Antwerpen-Noord wordt vooral geplaagd door illegale Noord-Afrikaanse dealers, in de Brederodestraat op het Zuid heersen de Oost-Europeanen.

Maar er is volgens gemeenteraadslid en Brederodestraatbewoner Ergün Top (CD&V) ook een wisselwerking. “Sinds het verplichte sluitingsuur in Antwerpen-Noord zijn er drugscafés naar hier verhuisd, mét hun clientèle.”

Vrijdagavond viel de politie binnen in zo’n café met Oost-Europese klanten, Café Zuid. Er werd heroïne gevonden en de uitbater blijft aangehouden. Het café is verzegeld. Zaterdagavond werd een Albanese drugsdealer in de straat opgepakt en zondagochtend was er een massale vechtpartij aan het beruchte café Memo (foto).

De bewoners van de Brederodestraat kreunen onder de overlast en vrezen voor een “tweede Antwerpen-Noord”.

Ook daar blijven handelaars en bewoners om aandacht voor hun problemen vragen, met op 30 januari een ‘sit-in’ op straat. Gedurende een halfuur zullen ze met hun sleutelbossen rammelen, onder meer om aan te klagen dat ze ‘hun’ allochtone politici nooit meer een voet in hun straat zien zetten.

Lees meer in Gazet van Antwerpen.

Na Antwerpen-Noord schreeuwt ook Brederodestraat om harde aanpak dealers

SYMA, WD

Foto Patrick De Roo

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Ergün Top