Open Vld en LDD: "Muyters liegt over BIV-regeling"

Vlaams parlementslid Marino Keulen (Open Vld) eist dat Vlaams Financiënminister Philippe Muyters (N-VA) zijn "leugenachtige verklaringen" over het uitstel van de nieuwe BIV-regeling voor auto's rechtzet. Dat schrijft een krant van de Coreliogroep. Muyters blijft echter bij zijn waarheid. Ook LDD verwijt Muyters "leugens" te verkondigen.

jatimmermans

De belasting op de inschrijving van een nieuwe wagen zou op 1 januari hervormd worden, wat na kritiek van oppositie, automobielverenigingen en ook discussies binnen de meerderheid nu met twee maanden is uitgesteld. In een e-mail die Marino Keulen onderschepte, zegt het kabinet Muyters aan een burger die om informatie vraagt dat "ook wij betreuren dat de datum van inwerkingtreding is verschoven naar 1 maart 2012". "Het is bijzonder jammer, maar u en wij zijn slachtoffer van een politiek spel gespeeld door Open VLD, Groen! en LDD", zo klinkt het nog.

De betrokken Vlaming had, volgens Keulen, bij de aankoop van zijn nieuwe wagen rekening gehouden met de hervorming van de BIV, maar moest dan plots vaststellen dat die met enkele maanden werd verdaagd. Keulen reageert bijzonder hard op wat hij "leugenachtige verklaringen" noemt, "een minister onwaardig". "Want de waarheid is dat de meerderheid zwaar verdeeld en slecht voorbereid dit dossier heeft aangepakt. Dat probeert Muyters nu te camoufleren door de vertraging in de schoenen van de oppositie te schuiven", aldus nog Keulen, zelf 6 jaar lang Vlaams minister geweest.

Het kabinet Muyters blijft rustig bij de kritiek van Keulen. "Het uitstel komt er omdat de oppositie hoorzittingen vroeg. Had ze dat niet gedaan, was de nieuwe BIV-regeling nu al ingevoerd."

LDD

"Het dossier is meer dan eens van de Vlaamse regeringstafel afgevoerd omdat het niet klaar was", meent fractieleider Lode Vereeck, die de kritiek van Keulen steunt."Wij hebben inderdaad hoorzittingen gevraagd, maar die zorgen nauwelijks voor twee weken uitstel. Het dossier zelf is meer dan eens van de agenda van de Vlaamse regering gehaald omdat het onvoldragen was. Wij willen een constructieve oppositie zijn, maar dan vragen wij ook een constructieve meerderheid. Dat is iets anders dan deze laag-bij-de-grondse aanval op de oppositie", zegt Vereeck.

Foto Belga

Vastgoed

Jobs in de regio