De Wever haalt uit naar Vlaamse partijen

Bart De Wever heeft in zijn nieuwjaarstoespraak fors uitgehaald naar de andere Vlaamse partijen. Door in de regering te stappen hebben CD&V, Open Vld en sp.a de Vlamingen die verandering willen, in de steek gelaten. "N-VA is de kracht van de verandering en wij gaan door tot ze er komt", aldus De Wever. Bovendien lijkt die regering, volgens De Wever, "als eerste doel te hebben de N-VA terug te dringen".

ccardinaels

De Wever sprak zijn partijleden toe tijdens zijn nieuwjaarstoespraak in Gent. De grote man van N-VA was niet mals voor de andere Vlaamse partijen. "In plaats van samen met de N-VA schouder aan schouder te knokken voor Vlaamse autonomie en goed bestuur, knokken ze nu schouder aan schouder met de PS tegen de N-VA", sprak De Wever.

Tegelijkertijd temperde hij de verwachtingen voor de gemeenteraadsverkiezingen. "Ondanks onze sterke groei hebben wij op lokaal vlak nog een heel grote achterstand op de traditionele partijen. En we gaan die achterstand heus niet in één verkiezing kunnen wegwerken. Zij die dat denken, dwalen en organiseren onze nederlaag", klonk het. "Onze ambitie moet zijn om minstens een flink deel van die achterstand ten opzichte van de traditionele partijen in te lopen", aldus De Wever.

Volgens De Wever is zijn partij in het laatste jaar met 10.000 leden gegroeid tot zo'n 25.500. De N-VA is nu in 95 procent van Vlaanderen actief, aldus de voorzitter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER