Gewelddadige overval op wisselkantoor in Gent

De twee overvallers die vrijdagavond de 42-jarige filiaalhoudster van een wisselkantoor gijzelden en in Menen dumpten, stapten met de vrouw honderden meters door de Gentse binnenstad. Dat meldt het Gentse parket.

jatimmermans

"Rond 17.45 uur sloot de vrouw haar kantoor in de Henegouwenstraat en stapte naar haar wagen daar niet ver vandaag geparkeerd", aldus Annemie Serlippens van het Gentse parket. "Daar werd ze opgewacht door twee mannen, die haar sloegen, schopten en bedreigden met een vuurwapen. Een meisje uit de buurt die getuige was, gilde en een gangster liep haar achterna." De getuige kon ontkomen.

Onder bedreiging van een wapen werd de filiaalhoudster naar haar kantoor gedwongen. Daar moest ze de kluis openen en die werd leeggeroofd.

Frankrijk

Rond 18.40 uur ging een alarm af op het wisselkantoor. "Daarna werd de vrouw onder bedreiging van een wapen tussen de twee gangsters meegenomen van de Henegouwenstraat tot aan het gebouw van de Nationale Bank, waar de vluchtauto geparkeerd stond", aldus Serlippens. "De dame vermoedt dat de overvallers tot in Frankrijk reden, maar daarna terugkeerden om haar aan café De Kroon in Menen af te zetten." Dat was rond 21.30 uur. De vrouw uit Lovendegem moest worden verzorgd en is in shock.

Ondertussen had haar man de politie verwittigd, omdat hij ongerust was dat zijn vrouw nog niet thuis was.

Het parket zegt dat de overvallers spoorloos zijn, maar dat een onderzoek loopt. De waarde van de buit is niet gekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER