13.700 bezwaarschriften tegen verbrandingsoven

13.700 bezwaarschriften tegen verbrandingsoven

13.700 bezwaarschriften tegen verbrandingsoven

Print
Kampenhout - Precies 13.708 bezwaarschriften tegen de plannen voor een afvalverbrandingsoven had de gemeente Kampenhout donderdagmiddag ontvangen. Het project wordt nu onverdedigbaar, vindt Joost De Cock van ‘Stop de Oven’.
“Dit is ongezien en hadden we nooit gedacht”, zei burgemeester Jean Meeus (CD&V) die de bezwaarschriften in ontvangst nam. ”Ik sta perplex van de sociale inspanning die het ovencomité geleverd heeft. We hebben nu meer bezwaarschriften dan er inwoners in Kampenhout (11.300) zijn.”

Van overal in Vlaanderen zijn er bezwaarschriften ingediend. De dichtste gemeenten rond de ovensite Kampenhout, Haacht en Boortmeerbeek zijn samen goed voor ongeveer de helft van de bezwaarschriften. De andere helft is afkomstig uit talloze andere gemeenten uit Vlaams-Brabant en ver daarbuiten.

Het worden drukke tijden voor de negen personeelsleden die de 13.700 bezwaarschriften moeten nummeren, oplijsten en indelen volgens de aard van het bezwaar. Burgemeester Meeus kreeg al hulp aangeboden van buurgemeente Haacht die personeel wil beschikbaar stellen. Hij overweegt om daarop in te gaan.

Bij Recover Energy, de onderneming die de afvaloven met energierecuperatie wil bouwen, reageert projectleider Johan Boon." Wij wachten nu op de synthese van de bezwaren en de daaraan gekoppelde vragen. Daarna kunnen we eventuele correcties aan het concept overwegen om aan die bezwaren tegemoet te komen.”

Juliaan DELEEBEECK
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio