Volledig uitstel na verkrachting dochter

Een 47-jarige man uit Bocholt heeft van de correctionele rechtbank in Tongeren vier jaar cel met volledig uitstel gekregen voor de verkrachting en aanranding van de eerbaarheid van zijn dochter.

Smeets Gerben

Het meisje was 10 jaar toen de feiten voor het eerst plaatsvonden. Ze werd gedurende twee jaar misbruikt, van november 2002 tot november 2004. De vader betastte de clitoris van zijn dochter, gebruikte glijmiddel en penetreerde haar met zijn vingers.

Het slachtoffer, dat nu 19 jaar is, vroeg de vader om alles op te biechten tegen haar moeder. De man zei dat te doen, maar kwam zijn belofte nooit na. De dochter verliet op jonge leeftijd het ouderlijk huis, hield een trauma over aan de feiten en heeft geen contact meer met haar gezin.

Naast de bekentenissen van de dader brachten ook de geloofwaardige verklaringen van de dochter tijdens het audiovisuele verhoor veel duidelijkheid. De rechter oordeelde dat de vader zich gedurende twee jaar op verwerpelijke en laakbare wijze vergreep aan zijn dochter.

Blanco strafregister

De man kreeg volledig uitstel omdat hij een blanco strafregister heeft en veel spijt betoonde. De rechtbank oordeelde dat een uitstel gegrond was om de situatie voor de echtgenote en de kinderen niet erger te maken.

Aan het uitstel zijn verscheidene voorwaarden verbonden. De man, die een contactverbod kreeg opgelegd, moet zich laten begeleiden voor zijn seksuele problemen en moet lid blijven van de groep AA. Hij wordt 5 jaar uit zijn rechten ontzet en is zijn dochter 8.000 euro morele schadevergoeding verschuldigd. De beklaagde moet ook 1.500 euro materiële schadevergoeding en 1.200 euro advocatenkosten betalen.

GeSm

Vastgoed

Jobs in de regio