Paul Jambers haat uitlachtelevisie

Paul Jambers haat uitlachtelevisie

Paul Jambers haat uitlachtelevisie

Print
Antwerpen - Zaterdag leest u in ons Magazine een interview met reportagemaker Paul Jambers. Sinds deze week is hij terug met een nieuw programma op vtm. Daarin blikt hij terug op de reportages die hij in de jaren negentig voor vtm maakte.
“Veel mensen hebben herinneringen aan het programma Jambers, maar meestal zijn dat foute”, zegt Paul. “Als je mijn naam ingeeft op Youtube krijg je gegarandeerd de vijf grootste gekken uit het programma te zijn. Terwijl Jambers zoveel meer was. Daarom doe ik aan iedereen een oproep: vergeet Jambers! Het is voortaan Jambers, het leven gaat voort. In feite is mijn naam overbodig in die titel, maar vtm wou er die om puur commerciële redenen graag bijhebben (gniffelt).”

Jambers was destijds immens populair, maar kreeg ook veel kritiek. Fientje Moerman verbood een reportage over een naaktmodel op de kunstacademie. Een homovereniging verwittigde haar leden om te waarschuwen dat Jambers een aflevering over homo’s ging maken. “Nochtans heb ik nooit misbruik gemaakt van de mensen”, zegt Paul.

“Jambers is en was geen uitlachtelevisie. Ik hààt dat zelfs. Er is niks verwerpelijker dan dat. Als ik nu al die shows zie waarin mensen op alle mogelijke manieren te kijk worden gezet, stemt me dat triest. Ik kijk amper nog televisie. Ik zie maar al te vaak hoe jonge programmamakers mensen opvoeren die blij zijn dat ze op tv komen, maar dan weer gaan focussen op hoe onnozel ze zijn, of moeilijk ze praten. Ik behandel mijn gasten met respect. We stellen ons voor mekaar open en dat is de kracht van het programma. Ik heb dit nieuwe programma trouwens nog liever gemaakt dan alle Jambers-uitzendingen vroeger.”

Het volledige interview leest u zaterdag in ons Magazine.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio