Crevits wil geluidsoverlast langs Vlaamse wegen aanpakken

Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits heeft samen met haar collega van Leefmilieu Schauvliege op basis van een aantal criteria inzake geluidsbelasting een prioriteitenlijst opgesteld voor de aanpak van de geluidsoverlast langs gewestwegen en snelwegen. Bovenaan de lijst staat een 2,3 km lang stuk langs de N44 in Aalter. Dat blijkt uit het antwoord van Crevits op een schriftelijke vraag van Mieke Vogels (Groen).

jatimmermans

Op de lijst staan 26 overbelaste locaties. 10 situeren zich in Oost-Vlaanderen, 6 in Vlaams-Brabant, 5 in Antwerpen, 3 in Limburg en 1 in West-Vlaanderen. Aalter en Gent (telkens 4) tellen het grootste aantal locaties, gevolgd door Kraainem (3), Boom, Grimbergen, Wezembeek-Oppem en Antwerpen (telkens 2). De wegen die het meest voorkomen zijn de A14, de Brusselse ring, de A13 en de R4 (telkens 4 locaties), gevolgd door de N44 (3).

"Voor elk van deze prioritaire plaatsen zal het Agentschap Wegen en Verkeer de efficiëntie van geluidswerende constructies onderzoeken. Na een positief akkoord van alle betrokken partijen kan de procedure voor het plaatsen van een geluidswerende constructie gestart worden binnen de geldende regeling van de mobiliteitsconvenants", aldus minister Hilde Crevits.

Foto Belga

MEER OVER Hilde Crevits