Inwoners Doel schrijven opnieuw open brief naar stadsbestuur Beveren

De bewoners van het bedreigde polderdorp Doel zijn de vandalenstreken in hun dorp beu en vragen dat het stadsbestuur van Beveren drie concrete veiligheidsmaatregelen neemt. Dat laat de bewonersgroep dinsdag weten in een open brief. In april vorig jaar schreven de bewoners van Doel een open brief aan het gemeentebestuur van Beveren na verschillende gevallen van vandalisme, overlast en inbraken. Er volgde een veiligheidsplan, met onder meer verhoogde politieaanwezigheid en meer inzet van een private bewakingsfirma, extra verkeerspaaltjes en een slagboom op een toegangsweg.

jatimmermans

"Tijdens de voorbije zomer heerste het algemeen gevoel bij de bewoners dat de situatie was verbeterd", klinkt het in de brief. "Vanaf september ging de situatie echter achteruit en nam het vandalisme toe." Zo werden de afgelopen maanden zestig ramen vernield, werd er ingebroken in wagens en was er een illegale fuif met 500 aanwezigen op oudjaar.

De bewoners vragen drie bijkomende maatregelen: een slimme camera aan de invalsweg naar Doel die alle nummerplaten registreert, een slagboom die 's nachts automatisch sluit en opent met de identiteitskaart van bewoners en een informatiebord waarop staat dat Doel nog steeds bewoond wordt en de rust en veiligheid van de bewoners gerespecteerd moet worden.

Doel telt nog tussen de dertig en veertig bewoners.

Foto Stefaan Van Hul

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Doel