17-jarige start N-VA-lijst in Nieuwerkerken

17-jarige start N-VA-lijst in Nieuwerkerken

17-jarige start N-VA-lijst in Nieuwerkerken

Print
Op 11 oktober wordt Robby Brans 18 jaar. Drie dagen later mag hij voor het eerst gaan stemmen. En kunnen zijn dorpsgenoten uit Nieuwerkerken meteen ook het bolletje achter zijn naam inkleuren. “Ik wou absoluut N-VA stemmen, omdat het mijn eerste keer is. Die partij was er hier nog niet, dus ben ik maar zelf begonnen”, zegt de jonge ‘lijsttrekker’, die dinsdag zijn eerste infovergadering organiseert.

“Het is alleen dankzij het schrikkeljaar dat ik mag gaan stemmen en meteen ook kan opkomen”, lacht Robby Brans. Als 29 februari niet op de kalender stond, vielen de verkiezingen vóór zijn verjaardag en had hij zijn politieke plannen - voorlopig - moeten opbergen. Niet voorgoed, want politiek zit hier in de genen: zijn overgrootvader was schepen in Binderveld, opa van moederskant kwam ooit op bij GBL en zelf liet Robby al van zich horen als kindergemeenteraadslid.

Waarom een 17-jarige een eigen politieke partij wil beginnen? “Ik geloof in de standpunten van N-VA. Welke? Allemaal. Ik wou mijn allereerste keer in het stemhokje de kans krijgen om op hen te stemmen en dus moest er beweging in de zaak komen. Ik ben lid geworden van Jong N-VA-Sint- Truiden, in het bestuur gegaan en zo heb ik contacten opgebouwd.

Dirk HUYBRECHTS/Caroline VANDENREYT

Foto: Karel HEMERIJCKX

Nu in het nieuws