Atheneum Ekeren toch open na ramp in kelder

De directie van het KA Ekeren heeft er een spannend weekend opzetten. Een waterlek zorgde ervoor dat er maar liefst twee meter water in de kelder kwam te staan. De schade is groot, maar de school moet niet sluiten.

jrosquin

Het waren de gezinnen in de buurt van het Koninklijk Atheneum Ekeren, in de Pastoor De Vosstraat, die zaterdagochtend merkten dat hun water ietwat slapjes uit de kraan stroomde. Niet veel later vonden ze de oorzaak: in de kelder van de school was een lek ontstaan en het waterpeil stond er twee meter hoog.

Meteen werd de brandweer gebeld en die installeerde verschillende pompen. Rond halfelf ’s avonds was de kelder zo goed als droog. Maar de schade die het water had aangericht, was aanzienlijk: alle elektronica, waaronder ook de sturing van de stookinstallatie, was aangetast. Zaterdagavond wees alles er op dat de school maandag niet zou kunnen opengaan.

Geen defintieve oplossing

Zondagmiddag zag de situatie er plots een stuk beter uit: “Het heeft ons veel werk gekost, maar we hebben het probleem voorlopig kunnen oplossen”, meldde directrice Danielle Van Ast van de middenschool toen duidelijk opgelucht.

“Met het nodige improvisatiewerk zijn we erin geslaagd om zowel de stroom als de verwarming weer aan de praat te krijgen. Onze 550 leerlingen kunnen dus maandag gewoon les volgen. Dankzij inspanningen van andere scholen en van het district, hadden zij sowieso wel opgevangen kunnen worden.”

Wat nu juist de oorzaak was, is nog steeds niet volledig duidelijk. Dat moet een expert vandaag, maandag, uitmaken. “We weten in ieder geval dat de druk is opgelopen en dat daardoor een stuk is kapotgesprongen. Dat is ondertussen vervangen, maar het euvel is nog niet definitief opgelost. Met de aangekondigde koude is het van belang dat dat snel gebeurt. Dat wordt ongetwijfeld voer voor de verzekeringsmakelaars.”

DVD

Foto: BFM

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio