Jos Verstappen verdacht van poging doodslag op ex-vriendin

Jos Verstappen verdacht van poging doodslag op ex-vriendin

Jos Verstappen verdacht van poging doodslag op ex-vriendin

Print
De voormalige F1-piloot Jos Verstappen uit Maaseik wordt verdacht van poging doodslag. Dat maakte het openbaar ministerie van Roermond, in Nederlands Limburg, vrijdag bekend, nadat de rechter-commissaris de aanhouding van de 39-jarige Maaseikenaar met minstens veertien dagen verlengd had. Verstappen zelft ontkent de aantijgingen.

Verstappen was woensdagochtend met zijn wagen opzettelijk ingereden op zijn 24-jarige ex-vriendin. De vrouw stapte woensdag rond 3.30 uur naar de politie Limburg-Noord om aangifte te doen. Ze had kneuzingen en schaafwonden opgelopen, nadat haar ex-vriend Verstappen met zijn wagen op haar was ingereden op de Wilhelminasingel in Roermond.

De politie ging op zoek naar de verdachte, maar die meldde zich enkele uren later op het politiebureau. Vervolgens belandde hij achter de tralies.

Verstappen kwam in het verleden al met de politie in aanraking voor gewelddadig gedrag. Begin 2009 veroordeelde de Tongerse correctionele rechtbank hem tot drie maanden voorwaardelijk en 1.650 euro boete wegens herhaaldelijke bedreigingen aan het adres van zijn ex-vrouw en voor stalking.

"Niet opzettelijk omvergereden"

Verstappen ontkent dat hij opzettelijk zou zijn ingereden op zijn ex-vriendin in Roermond. Dat liet zijn familie vrijdag verstaan via een persbericht op de website van de man.

"Omdat het een puur privézaak betreft, willen we en kunnen we er ook niet te ver op ingaan. We betreuren wat er allemaal in de publiciteit is gekomen. Volgens zijn Venlose advocaat Marcel Heuvelmans worden de komende dagen gebruikt om de getuigenverklaring van de dame in kwestie te vergelijken met de uitspraken van Jos en die vervolgens te toetsen aan de feiten en de omstandigheden van het voorval. De waarheid zal uiteindelijk boven water komen en het zal duidelijk zijn dat de beschuldiging van het "opzettelijk omver rijden" totaal geen hout snijdt", klinkt het.

MEEST RECENT