1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Zoon van Leterme kan fluiten naar nagelnieuwe auto

Thomas Leterme, de zoon van ex-premier Yves Leterme, speelde in december mee met de eindejaarstombola van de middenstand van de stad Ieper. Hij vulde het winnende biljet in, maar dat bleek niet afgestempeld. Zo greep Thomas naast de hoofdprijs, een Skoda Fabia Go Plus.

rhendryckx

Zoals elk jaar worden er over het hele land eindejaarstombola's georganiseerd. Zo ook in Ieper, de thuisstad van Yves Leterme. Zijn zoon vulde een biljet in en dat kwam onlangs als winnaar uit de bus. Het biljet bleek echter niet afgestempeld door de handelaar en zo werd de trekking overgedaan.

Reglement is nog geen wet

"Reglement is reglement", zegt organisator Jan Guillemont. "Om het kopiëren van biljetten te bemoeilijken en omdat ook de handelaar een reischeque van 250 euro krijgt." Volgens enkele juristen is zo'n reglement aanvechtbaar. "Het is niet omdat je iets in een reglement giet, dat het wet wordt."

Thomas zelf gaat eens horen bij de handelaar waar hij het biljet kreeg. "Ik vind het alleszins bizar", stelt hij. Vanavond zullen de sleutels van de Skoda Fabia overhandigd worden aan de vrouw die bij de tweede trekking als winnaar uit de bus kwam. Haar biljet was gelukkig wel afgestempeld.

Video: Yves Leterme's lievelingslied: 'Pour un flirt avec toi' Lees ook: Yves Leterme knijpt in de billen van Joëlle Milquet

Beeld: Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER