Helse achtervolging eindigt met crash in Bilzen

Helse achtervolging eindigt met crash in Bilzen

Helse achtervolging eindigt met crash in Bilzen

Print
De politie van Maastricht en Bilzen hebben tijdens de jaarwisseling een achtervolging ingezet op een man die in Maastricht betrokken was bij een massale vechtpartij. Daarbij werd een man neergestoken. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

De helse achtervolging, waarbij de voortvluchtige chauffeur tot twee keer toe inreed op een politievoertuig, eindigde op spectaculaire wijze in Eigenbilzen.

Steekpartij

De vechtpartij vond plaats rond 2 uur in de Henri Jonaslaan in Maastricht. Een man werd daarbij met een mes gestoken. De dader zette het meteen op een lopen.

Hij vluchtte in een donkere Audi richting België. De politie ging achter hem aan. Eens de grens van Veldwezelt gepasseerd, reed de wagen met hoge snelheid richting Mopertingen. De Nederlandse politie schakelde daarop de politie van de zone Bilzen/Hoeselt/Riemst in.

“Na de oproep zijn onze diensten meteen uitgereden. De Nederlandse collega’s dachten de Audi te kunnen klemrijden, maar toen vernamen we via de politieradio dat hij handig gebruikmaakte van de omleidingssituatie en er vandoor ging op het eenrichtingsgedeelte”, aldus korpschef Dirk Claes.

Op dat moment kreeg de Bilzense politie de auto in het vizier en volgde er opnieuw een helse achtervolging doorheen de smalle, donkere straatjes van Mopertingen. “De chauffeur negeerde ons volkomen en elke poging om de man te laten stoppen, mislukte. Pas op het Dorpsplein in Eigenbilzen konden we de dader nagenoeg klemrijden.

Verlaten spoorweg

Maar vervolgens beukte hij twee keer in op het politievoertuig. De chauffeur raakte met enkele gevaarlijke manoeuvres weer weg via de Hartenberg,” aldus Claes. De Nederlandse en Bilzense politieagenten namen positie aan het doodlopende stuk dat uitgeeft op de verlaten spoorweg in Eigenbilzen.

“Zijn dollemansrit eindigde toen hij in volle vlucht van het spoorwegtalud afdonderde. Hij kwam met zijn auto vlakbij de spoorrails terecht, op een boogscheut van het kerkhof”, aldus de zonechef.

De helse rit was dan wel voorbij, maar de gecrashte bestuurder was niet van plan zich te laten vatten.

Hij kroop uit het toegetakelde voertuig en zette zijn vluchtte te voet verder langs het spoor. De speurders volgden het spoor over ruim tien kilometer, maar de actie leverde uiteindelijk niks op. Wellicht heeft de man in zijn vlucht contact gezocht met een kompaan en is hij ergens opgepikt.

De brandweer takelde het voertuig dat aan een uitgebreid sporenonderzoek zal onderworpen worden. Het verder onderzoek is in handen van de Maastrichtse politie. Het slachtoffer van de vechtpartij raakte lichtgewond, hij hield aan het incident twee hechtingen over, maar wilde geen aangifte doen.

Johnny Geurts/Nancy Vandebroek

Foto Tom Palmaers

Nu in het nieuws