Jan Vertonghen op plaats twee in top "grootste etterbakken"

De lezers van het Nederlandse magazine Voetbal International zetten Ajax-verdediger Jan Vertonghen op twee in de verkiezing van de "grootste etterbak" onder de voetballers. De Rode Duivel moet enkel Ola Toivonen laten voorgaan: de Finse spits van PSV kreeg 4.638 stemmen, Vertonghen 4.344.

jatimmermans

De hoge plaats heeft de jonge Belg ongetwijfeld vooral te danken aan het uitschelden van de Feyenoord-spelers begin mei 2010. Hij noemde hen toen, zij het in dronken toestand, "kutkakkerlakken". Nadien verontschuldigde hij zich wel voor zijn uitspraken.

Na Vertonghen komt Mario Balotelli, ploegmaat van Kompany bij Manchester City, met 3.340 stemmen. De Portugees Pepe (Real) en de Uruguayaan Luis Suarez (ex-Ajax en nu Liverpool) vervolledigen de top vijf. Ibrahimovic (AC Milan) staat op zes, en Arjen Robben (Bayern) is de eerste Nederlander op de negende plaats, voor Cristiano Ronaldo.

Toivonen en Vertonghen zijn overigens de enige spelers van de top twintig, zonder andere Belgen, die uitkomen in de Eredivisie.

In totaal brachten 21.116 mensen hun stem uit via VI.nl.

Foto Belga

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio