Tiener opgepakt na verkrachting in kinderopvang in Wetteren

Een 16-jarige jongen heeft samen met een kompaan een vrouw brutaal aangerand in een kinderopvang in Wetteren. Het duo drong op 15 december binnen in het Iboompje, het gebouwtje voor naschoolse opvang. De minderjarige jongen met Duitse nationaliteit werd geplaatst in een gesloten jeugdinstelling.

drombouts

Op het moment van de feiten was de opvang net voorbij en waren alle kinderen vertrokken, zo schrijft een Corelio-krant. Eén van de drie kinderbegeleidsters was achtergebleven om op te ruimen. Net toen ze wou vertrekken, werd de 25-jarige vrouw bedreigd door de twee indringers. Die eisten geld, maar omdat dat er niet was, randden ze de vrouw hardhandig en op een vreselijke manier aan. De vrouw moest na de aanranding verschillende dagen in het ziekenhuis verblijven en is nog steeds in shock.

"De feiten werden gepleegd door twee verdachten. Na gedreven onderzoek door de recherche van de lokale politie van Wetteren-Laarne-Wichelen werd dinsdag een jongeman van 16 jaar van Duitse nationaliteit, met woonplaats in Wetteren, van zijn vrijheid beroofd." Dat meldt het parket van Dendermonde.

De 16-jarige is dinsdag opgepakt door de politie en werd geplaatst in een jeugdinstelling. De andere dader is nog op de vlucht. Het bewuste gebouw zal wellicht nooit meer gebruikt worden voor kinderopvang. Omdat de tweede verdachte nog niet gevonden is, geeft het parket geen verdere informatie.

MEER OVER Wetteren