Solidariteitsdiner lokt ondanks prima sfeer almaar minder eetlustigen

Print
Mortsel - Ze waren met amper de helft van vorig jaar: de Mortselse eenzamen en minderbedeelden die op kerst aanschoven bij het diner, aangeboden door de lokale winkeliers. “Maar toch maken we onze gasten gelukkig. En daar draait het om.”
De sfeer in zaal ’t Parkske zat net als de voorbije jaren weer prima. Lekker muziekje, heerlijk glaasje wijn en op het menu visrolletjes, kalkoen, koud buffet en als nagerecht een stevige kerststronk. Alleen viel het op dat tal van stoelen leeg bleven en evenveel borden onaangeroerd.

“De maatschappelijke werksters van het ocmw nodigden 150 mensen persoonlijk uit. En amper 25 van hen schreven zich in. Maar nog minder daagden er op. Terwijl we vorig jaar een pak meer volk lokten. Het wordt steeds moeilijker om die mensen te bereiken. Ze sluiten zich op in hun cocon”, stelt Unimo-voorzitter Danny Van Clapdrup vast. “De drempel lijkt voor sommigen toch nog te hoog”, klinkt het vanuit de keuken waar de winkeliers vrijwillig hun beste beentjes voorzetten. “Het is erg fijn om die mensen toch nog een fijne kerst aan te bieden. Alleen jammer van de lage opkomst. Daar moeten we iets op vinden”, zegt Martine van speelgoedwinkel ’t Bazarke.

“Er zijn andere mensen dan vorig jaar”, lacht José Kerremans terwijl ze van haar visrolletje aan het genieten is. “Ik vind het heel fijn dat ze dit organiseren. Anders had ik alleen thuis gezeten. We kunnen trouwens nog een extra glaasje drinken. Want we worden ook thuis weer afgezet.” “Het is heel lekker”, aldus Jean Dedecker die al het tweede jaar op rij van de partij is. “En ja, er is te weinig volk. Maar we maken er een gezellig feest van.”

Seppe SLAETS

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio