Kuifje in Hollywood

Kuifje, internationaal beter bekend als Tintin, heeft zijn intrede gedaan in Hollywood. Met Steven Spielberg als regisseur en Peter Jackson als producer had de 3D-animatiefilm moeilijk nog grootser kunnen beginnen.

drombouts

'De avonturen van Kuifje: Het geheim van de eenhoorn' werd fantastisch onthaald in Europa. De lancering in de Verenigde Staten was een uitdaging voor Steven Spielberg, want het personage van Hergé is er nauwelijks bekend. Toch opende de film meer dan goed. Kuifje genoot al een zekere bekendheid over de hele wereld, maar nu is hij echt wereldberoemd.

Een vaart als bij Harry Potter zal het nu niet lopen, maar gezien het aantal albums dat nog voor handen is en het feit dat Hollywood gek is op sequels, is Kuifje misschien wel vertrokken voor een erg lange carrière op het witte doek.

Rond Kerstmis 2014 zou het vervolg al in de zalen komen, deze keer met Peter Jackson als regisseur. Het album 'De zaak Zonnebloem' zou centraal staan. Aan 'Mannen op de maan' (eerste druk in 1954) zullen de Amerikanen zich wellicht nooit wagen, daarin is Kuifje zelf immers de eerste man op de maan.

Webredactie

MEER OVER Steven Spielberg

Nu in het nieuws