Mechelse schulden stijgen tot bijna 157 miljoen euro

Mechelse schulden stijgen tot bijna 157 miljoen euro

Mechelse schulden stijgen tot bijna 157 miljoen euro

Print
Mechelen - De totale schuld van de stad Mechelen bedraagt eind dit jaar bijna 157 miljoen euro. Dat is haast dubbel zoveel als een tiental jaar geleden.
In 2000 bedroeg de schuld nog 84,4 miljoen. Naar de verwachtingen zal de schuldenberg in 2015 toenemen tot 188,3 miljoen. "En nadien zal ze nog stijgen", zegt stadsontvanger Rik Schaerlaecken. Toch stelt zich volgens de financieel beheerder geen probleem.

1.387 euro schuld per inwoner

"Mechelen kan zijn leningen nog altijd netjes afbetalen, en in vergelijking met andere centrumsteden doen wij zeker niet slechter", geeft Schaerlaecken aan. Eind 2010 had Mechelen een schuld van 1.387,3 euro per inwoner. Dat is vergelijkbaar met Leuven en Turnhout. Antwerpen (2.354,8 euro per inwoner) doet een pak slechter, maar Aalst (436,5 euro per inwoner) en Brugge (703,2 euro per inwoner) scoren overduidelijk beter.

Wil u een goede kijk krijgen op de Mechelse financiën en de besparingen die ook u raken? Lees dan zeker de weekendkrant van Gazet van Mechelen. Wij geven een opsomming van opvallende besparingen, en wij hebben de stadsontvanger geïnterviewd over de financiële toestand.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio