Kuifje brengt 2,3 miljoen dollar op tijdens eerste dag in VS

De film van Kuifje "Het geheim van de Eenhoorn" van Steven Spielberg heeft woensdag op de eerste vertoningsdag, al dadelijk 2,3 miljoen dollar aan de kassa opgebracht. De concurrentie is groot voor Kuifje (Tintin), want hij moet het opnemen tegen films als "Mission Impossible 4: Ghost Protocol", "Sherlock Holmes: a Game of Shadows" en "Alvin en de Chipmunks 3".

jatimmermans

De lancering van Kuifje in de Verenigde Staten is een uitdaging voor Steven Spielberg, want het personage van Hergé is er nauwelijks bekend. Er dient enkele weken gewacht te worden of de avonturen van de jonge reporter aanslaan bij de Amerikanen. In Québec daarentegen waar Kuifje (Tintin) beter gekend is, voert de film de box-office aan.

In Europa boekt de film, die in oktober op de affiches kwam, succes in België, Frankrijk (meer dan vijf miljoen verkochte tickets maar ver achter de verrassende Franse komedie "Intouchables"), Groot-Brittannië, Spanje en iets minder in Duitsland en Italië.

Het vervolg van de filmavonturen van Kuifje is voorzien voor Kerstmis 2014 of begin 2015 en zou draaien rond het album "De zaak Zonnebloem".

Foto Belga