MAS steunt jongeren en Music for Life

Het MAS veilde donderdagavond kunstwerken gemaakt door jongeren voor Music for Life. Een 90-tal jongeren tussen 15 en 25 jaar werkten samen met het museum om in totaal 66 kunstwerken te creëren.'Over de grenzen heen' was het thema van de werken. Kunstenares Anne-Mie Van Kerckhoven, Piazza del'Arte en De veerman, kunsteducatieve organisaties hielpen de jongeren bij hun creaties.

jrosquin

Liene Conard, medewerkster van het MAS, bekent ons dat de opbrengst voor hen nog een raadsel is. "We werkten samen met Kras Jeugdwerk en de scholen SISA en SISO Marco Polo. De kunstwerken werden oorspronkelijk voor de opening van het MAS gemaakt. Bedoeling was om ze na het eenjarig bestaan te veilen. We wilden met deze actie ook onze duit in het zakje doen voor Music for Life."

De startprijs van elk kunstwerk was 10 euro. De veilingmeester hoopte wel dat de aanwezigen de kunstwerken naar hun (hogere) waarde weten te schatten. "Ik ben net nog in discussie gegaan over de startprijs van de werken. Want naar mijn mening zijn ze veel meer waard dan 10 euro", zo begon Mon Bernaerts de veiling. Vrijdagochtend brengen ze het geld zelf naar de Groenplaats.

Door Kaat Meys en Jente Onraedt (Studenten Plantijn Hogeschool)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio