Decathlon bouwt winkel in Tunrhout

Print

Decathlon bouwt winkel in Tunrhout

Turnhout - Decathlon opent medio 2013 een gloednieuwe winkel in Turnhout. Er zullen minstens 45 mensen tewerkgesteld worden.
Nog voor Kerstmis zal Decathlon een bouwaanvraag indienen voor de nieuwe winkel op de hoek van de Steenweg op Gierle en de Parklaan. Het wordt een winkel van 4.000 vierkante meter. Het is voor België een primeur, want de winkel zal op de tweede verdieping komen van de nieuwbouw. De eerste twee verdiepingen worden ingepalmd door twee parkeerverdiepingen met in totaal 350 parkeerplaatsen.

De winkel zal in totaal 45 arbeidsplaatsen opleveren. De bedoeling is dat de bouwwerken eind 2012 starten.

Op de plaats waar Decathlon gaat bouwen, is nu Park Motors gevestigd. De automerken Peugeot en Kia (sinds oktober 2011) baten daar een showroom uit. Die twee winkels verhuizen eind volgend jaar naar een gloednieuw complex aan de Steenweg op Gierle.

Dat nieuwe 'Automotive Park' zal in totaal 16.500 vierkante meter groot zijn. Naast Peugeot en KIA zal er nog plaats zijn voor een derde automerk. Op de site komt ook nog een carwash. In de showrooms is plaats voor meer dan honderd nieuwe wagens. Daar zullen in totaal 35 mensen tewerkgesteld worden. Er komt ook nog een parking voor meer dan tweehonderd wagens.

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio