Lijk opgelost in kelder van huis in Gellik

Duitse speurders komen binnenkort naar het gerechtelijk arrondissement Tongeren om de 50-jarige Nederlander Ron van Kempen te verhoren. De man zit al 14 dagen in de cel op verdenking van moord nadat in de kelder van zijn huis in Gellik (Lanaken) menselijke resten werden gevonden.

drombouts

De resten die werden gevonden, zijn van Mouhammed Al Jader (29; foto) uit het Nederlandse Schinveld. Hij verdween op 5 augustus en werd een dag later in Duitsland doodgeschoten.

Drie Nederlanders - onder wie een vrouw - zitten in de cel op verdenking van moord. Eén van de mannen zit in Duitsland, hij zou de schutter zijn. De andere is Ron van Kempen. Hij zit in de Hasseltse gevangenis.

Van Kempen heeft bekend dat hij onder druk van zijn landgenoot het lichaam naar zijn huis in Gellik heeft vervoerd, waar hij het heeft opgelost in een mengsel van zwavel- en salpeterzuur. De oplossing gooide hij weg in een putje waar onderzoekers later onder meer een bout teruggevonden die was aangebracht tijdens een eerdere operatie van de vermoorde man.

“Mijn cliënt heeft meteen zijn medewerking verleend aan het onderzoek”, aldus Luk Delbrouck, de raadsman van de Nederlander.

“Hij was getuige van de moord en heeft bekend dat hij lijk onder zware druk en dreigementen heeft weggewerkt.”

Vanwege de complexiteit van de zaak is het nog niet duidelijk in welk land de verdachten voor de rechter zullen worden gebracht. Duitse speurders willen Ron van Kempen alvast verhoren en komen daarom naar ons land.

De moord op de 29-jarige Mouhammed Al Jader kadert in het drugsmilieu. Zelf werd de man vijf jaar geleden veroordeeld tot 315 dagen cel voor zijn rol binnen een criminele organisatie die zich vanuit Kerkrade bezighield met internationale drugshandel.

MEER OVER Lanaken