Hoogstraten wil nieuw 'stadspark' in 2012 aanleggen

De stad wil in 2012 het nieuwe 'stadspark' aanleggen tussen de Gelmelstraat en de 's Boschstraat. Het gaat om een voormalige stortplaats 'Den Dijk'.

Toon Verheijen

De stad is al langer op zoek naar een invulling voor het meer dan 12.000 vierkante meter grote terrein. Dit jaar nog schreef de stad een ontwerpwedstrijd uit die gewonnen werd door de studenten tuin- en landschapsarchitectuur Karen De Schutter uit Hoogstraten en Pieter-Jan Vermeiren uit Nijlen (ontwerp zie foto). Het ontwerp werd daarna door een professioneel bureau verder uitgewerkt.

De stad trekt in 2012 zo'n 276.000 euro uit om het stadspark aan te leggen. De bedoeling is dat zowel jeugdverenigingen, sportverenigingen, wandelaars en fietsers in het park terecht kunnen.

In het hele gebied zijn heel wat voetpaden voorzien, wegverharding, een zandbank en petanquevelden. Er wordt ook speciale verlichting voorzien en de stad zorgt zelf voor het inzaaien van de grasvelden. Daarnaast komen er ook heel wat speeltoestellen en meubilair als zitbanken en tafels. Tenslotte komt er ook nog een tentconstructie.

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio