Politiezone beloont 'goede leerlingen'

Politiezone beloont 'goede leerlingen'

Politiezone beloont 'goede leerlingen'

Print
Geel - De politiezone startte op 1 oktober voor een tweede keer met het preventief verkeersproject 'Helm op, Fluo Top!' voor alle basis- en kleuterscholen van de zone. Tot en met 31 maart 2012 zullen er regelmatig politiepatrouilles uitgestuurd worden om tussentijdse beloningen uit te delen aan kinderen die een helm of een fluovestje dragen. Zij krijgen een leuk gadget. De patrouilles zullen vooral gericht zijn naar kinderen van de lagere school.
Het project Helm Op, Fluo Top loopt in samenwerking met verschillende partners - sponsors, scholen en gemeentebesturen. Dit project wil leerlingen stimuleren om zich zichtbaar en veilig in het verkeer te begeven door een fluovest en een fietshelm te dragen als ze met de fiets of te voet naar school gaan. Cijfers tonen immers aan dat er jaarlijks heel wat voetgangers en fietsers slachtoffer worden van een verkeersongeval doordat ze niet tijdig opgemerkt worden door automobilisten. Dit is vooral een probleem 's ochtends, bij invallende duisternis of bij slechte weersomstandigheden.

Tussentijdse beloningen voor voorbeeldige fietsers maken deel uit van het project. De politie start hier bewust mee tijdens deze donkere winterperiode. Zo houdt zij het project levendig gedurende het hele jaar.
Het effect van belonen mag je niet onderschatten. De patrouilles die beloningen uitdelen, zullen alle delen van de zone aandoen.

Marc Leysen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio