Louis Tobback gaat voor nieuw (hoogte)record in Blokken

Maandagavond werd de eerste aflevering van 'Blokken For Life', ten voordele van Music For Life, uitgezonden. Daarin nam Studio Brussel-presentatrice Sofie Lemaire het op tegen Louis Tobback, die duidelijk niet genoeg geoefend had met de blokjes.

Tobback gaf dat in het begin van de avond al toe. "U zal mij vanavond een prachtig conceptueel kunstwerk zien bouwen, echt een Picasso uit zijn middenperiode", aldus de burgemeester van Leuven. In de tweede ronde van het spel deed hij een goede poging om zijn belofte na te komen. Hij wist het antwoord op de vijf vragen, maar het draaien en stapelen van de blokjes was wat moeilijker. Het werd een toren die bijna tot boven reikte.

Het was dus niet echt merkwaardig dat Tobback de finale niet haalde. Lemaire was te sterk, en door het juiste achtletterwoord 'Frigobox' te vinden schonk ze 1.000 euro aan Music For Life. Dinsdag is het de beurt aan Paul Herygers en Niels Albert om daar een vervolg aan te breien en woensdag komen Bart De Wever en Astrid Bryan het beste van zich geven.

U kunt het geknoei van Louis Tobback hieronder bekijken:

Nu in het nieuws