NV-A autonoom naar gemeenteraadsverkiezingen

Print
Hamme -
NV-A Hamme neemt autonoom deel van de verkiezingen in oktober 2012 met een volledig kandidatenlijst. Zij lanceren meteen hun ?Traject 2012', een lokaal progamma met vijf krachtlijnen.

NV-A-voorzitter Eric Van Praet verantwoordt die beslissing. "Vijf jaar geleden gingen we met twee kandidaten in kartel met CD&V. Meer kregen we niet. NV-A was pas gestart. Nu hebben we een een sterk gemotiveerde afdeling uitgebouwd met een groeiend aantal leden. De voorbije jaren werd onze mooi gemeente geconfronteerd met maltoestanden die dringend moeten opgelost worden. Dit doe je niet met een prestigieus project als ?Hamme 2020'? Daar zit geen enkele Hammenaar op te wachten. Wij willen een Hams gemeentebestuur dat optimale omstandigheden creëert om het lokale gemeenschapsleven en het sociale weefsel te versterken. Dit kan door de verdere ondersteuning van het verenigingsleven vooral voor de jeugd en het groeiend aantal actieve senioren. We willen onze gemeente een positieve bekendheid naar buiten geven in Vlaanderen en waarom niet in Europa."

Over wie de NV-A-lijst zal trekken of duwen nam het bestuur nog geen beslissing. Alleen staat vast dat de huidige negen bestuursleden zich kandidaat stellen. Dat zijn Eric Van Praet (57), Chris Thierens (59), Jan de Graef (47), Digna Copieters (49), Jan Laceur (401), Bruno Pletinck (31), Eddy Van der Stock (45), Waltger Meert (58) en Walter Peeters (78).

Walter Peeters is wel de nestor en meest bekende van het gezelschap. Hij heeft politieke ervaring zat bij de voormalige Volksunie. "Ik was een kwarteeuw gemeenteraadslid in Hamme en dertien jaar senator en lid van de eerste Vlaamse Raad."WO

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio