Nog twee slachtoffers van Amrani begraven in Luik

Nog twee slachtoffers van Amrani begraven in Luik

Nog twee slachtoffers van Amrani begraven in Luik

Print
In Luik is maandag afscheid genomen van twee slachtoffers van Nordine Amrani. In het crematorium van Robertmont werd Antonietta Racano (45) gecremeerd, de 17-jarige student Pierre Gerouville werd begraven op de begraafplaats van Rocourt.

Na Mehdi Nathan Belhadj (15) en de 17 maanden jonge Gabriel Leblond, is afscheid genomen van twee andere slachtoffers van de aanslag dinsdag in het centrum van Luik. Antonietta Racano werd 's voormiddags gecremeerd in Robermont. Het eerbetoon werd verstoord door een woordenwisseling tussen familieleden en vertegenwoordigers van de media. Racano werd al voor de aanslag op de Place Saint-Lambert vermoord door Amrani.

Maandagnamiddag werd in de Saint-Jacqueskerk een dienst gehouden ter nagedachtenis van Pierre Gerouville, die daarna werd begraven op het kerkhof van Rocourt.

De schok van de gebeurtenissen blijft nazinderen in Luik. Om 13 uur brachten enkele duizenden werknemers van staalbedrijf ArcelorMittal hulde aan de slachtoffers van het drama. Net voor de valse bommelding in het justitiepaleis werd een krans neergelegd op de Place Saint-Lambert en een minuut stilte in acht genomen.

Dinsdag om 12.30 uur heeft de officiële huldeplechtigheid plaats op dit centrale plein, in aanwezigheid van prins Filip, prinses Mathilde, leden van de autoriteiten en vertegenwoordigers van de hulpdiensten. De Place Saint-Lambert is vanaf 10.30 uur gesloten voor het verkeer.

.

Nu in het nieuws