Thierry Neuville rijdt WK rally voor Junior Team Citroën

Thierry Neuville rijdt WK rally voor Junior Team Citroën

Thierry Neuville rijdt WK rally voor Junior Team Citroën

Print
Thierry Neuville rijdt in 2012 het wereldkampioenschap rally voor Citroën. Dat maakte de Franse constructeur maandag bekend. De 23-jarige Luikenaar zal in in een DS3 WRC minstens negen van dertien WK-rally's rijden. Op 17 januari debuteert hij in Monte Carlo.

Neuville krijgt een officiële Citroen DS3 WRC, die klaargestoomd zal worden door Citroën Racing Technologies. Neuville krijgt hetzelfde materiaal als achtvoudig wereldkampioen Sébastien Loeb en diens teamgenoot Mikko Hirvonen, maar Neuville maakt deel uit van het Junior Team van Citroën, dat ressorteert onder de vleugels van het officiële team.

Neuville treedt in de voetsporen van François Duval, die tot 2005 als laatste Belg voor een officieel team reed. Ook Duval reed toen voor Citroën. Als enige Belg in de geschiedenis won hij een WK-proef, de Rally van Australië.

Neuville won in eigen land in 2009 de Citroën Trophy. Eén jaar later maakte hij zijn debuut in het JWRC (Junior Wereldkampioenschap) en zette hij zijn eerste stappen in de IRC. Dit jaar won hij voor Puegeot de rally's van Corsica en Sanremo, eindigde hij vijfde in de Intercontinental Rally Challenge en werd hij na afloop van het seizoen bedacht met de Colin-McRae trofee.

'Droom'

De WK-rally's die Neuville zeker zal rijden zijn die van Monte-Carlo, Zweden, Mexico, Portugal, Griekenland, Argentinië, Finland, Duitsland en Groot-Brittannië. Daar kunnen nog Frankrijk en Spanje bijkomen. Neuville rijdt ook nog enkele wedstrijden in de IRC. Om meer ervaring op onverhard op te doen start hij op de Azoren en in Roemenië en San Marino.

"Hier heb ik lang van gedroomd", reageerde Neuville. "Ik kan het zelf nauwelijks geloven! Ik heb mij het voorbije jaar in positieve zin laten opmerken en de zeges in Corsica en Sanremo hebben indruk gemaakt. Ik ben klaar voor een volgende stap in mijn carrière en ben blij dat ik deze kans krijg van Citroën. Ik zal er alles aan doen om het vertrouwen niet te beschamen. Ik ga rustig blijven werken, zonder een stap over te slaan, luisteren naar de mensen die het goed met me voorhebben en kennis maken met de wagen en het team."

Meer sportnieuws